OM OSS

SWEDEN HOTELS

Vårat hotell är anslutet till hotellkedjan Sweden Hotels, en rikstäckande kedja med målsättning att vara landets bästa hotellkedja med privatägda och personliga hotell. Alla hotell är tre- och fyrstjärniga affärshotell och det finns i dagsläget över 60 hotell från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder.

Som gäst hos oss kan du utan kostnad gå med i Gästklubben. Med detta medlemskap får du bonuspoäng vid övernattning och inköp på något av de Sweden Hotels-anslutna hotellen i landet, och dessa poäng kan du sedan nyttja till bokning av bonusnätter, använda som betalning i webshopen m.m Det finns tre olika nivåer på medlemskapet, baserat på hur många poäng du har, vilket alltid ger dig extra förmåner direkt vid övernattningstillfället. Du får även unika priserbjudanden och nyheter som bara gäller för Gästklubbens medlemmar.

Vi hjälper dig fylla i din medlemsansökan till Gästklubben nästa gång du bor hos oss!

Här kan du läsa mer om Sweden Hotels och Gästklubben

Sweden Hotels
Gästklubben

HUSETS HISTORIA

Livin Station Hotel finns i ett hus som uppfördes 1862, samtidigt som stationshuset på Örebro centralstation. Det var den dåvarande chefsarkitekten vid Statens Järnvägar, A.W Edelsvärd som stod ansvarig för ritningarna. Huset hade som funktion att vara kanslibyggnad och användes som SJ’s regionkontor fram till 2002. Invändigt finns det inte mycket kvar som minner om svunna tider, förutom i källaren, på vinden och i trapphuset med sin vackra kalkstenstrappa.

Åren 2004-2014 hyrdes lokalerna ut till Studiefrämjandet innan  nuvarande fastighetsägare, Lindins Fastigheter, tog över och planerna började för att göra om byggnaden till ett hotell. Huset är ett statligt byggnadsminne sedan 1986 vilket gjorde att man var tvungen att anpassa arbetet till vad som var möjligt och tillåtet att få göra med huset. Hantverkarna har bl.a. brottats med tjocka tegelväggar, hittat järnvägsräls i taket och även ett inmurat kassaskåp i väggen på den nuvarande konferenslokalen. Till detta skåp är det ingen som har nyckel så vad som kan finnas gömt där inne kan vi bara spekulera i…

kronprins-1908Kronprinsparet på besök i Örebro, 1908,
där man ser nuvarande hotellbyggnad i bakgrunden på bilden.

 

[%%LINKS%%]